SAUSAS DAVINYS Nr. 5

Šiandien nusprendžiau sudoroti nuo vienos kelionės užsilikusį sauso maisto davinį. Įsivaizduoju, kad kažką tokio valgo mūsų kariškiai, kol laksto po miškus ir pelkynus. Pasirodo, kad jų yra dešimt variantų. Skiriasi jie pagrindiniu patiekalu ir dar keliomis kramtomomis smulkmenomis. Daugiau info KAM puslapyje. Davinio kaina ~3 eurai.
Viskas supakuota štai į tokius kompaktiškus (degtukų dėžutė palyginimui) vandens nepraleidžiančius maišelius

sausas davinys

Nr. 5 sudėtis: (nuotraukose davinys Nr.4, nes savo jau buvau suvalgęs ir išmetęs, kai sugalvojau parašyt 🙂 )

  1. Kiaulienos troškinys su daržovėmis (240 g.)
    Tai yra mažiausiai kintanti davinio dalis. Kad ir kokį variantą pasirinksit, visi jie tokio paties skonio. Troškinys skoniu ir išvaizda primena saulėje pastovėjusią šiltą šaltieną. Skonis nėra labai blogas, bet viskas neįtikėtinai riebu, 240 gramų troškinio siekia 1500 kcal. Viskas vėl supakuota į vandens nepraleidžiantį maišelį, kurio neįmanoma atplėšti rankomis. Šiame maišelyje maistas ir šildomas.
    Kiaulienos troškinys
  2. Specialūs džiūvėsiai (90 g.)
    Įminkit mįslę. Atrodo kaip kietas kuras, skonis kaip kieto kuro, turbūt ir dega kaip kietas kuras, bet ne kietas kuras. Kas? Specialūs džiūvėsiai 🙂 Vienų valgyt neina, prie troškinio irgi nelabai, bet su džemu susikramtė visai neblogai. Šiaip paimkit gaidelius, pamirkykit vandenyje ir palikit džiūt geram mėnesiui, kažkas tokio.
    Specialieji džiūvėsiai
  3. Migdolų riešutai (56 g.)
    Gali būt ir lazdyno. Nesu didelis riešutų mėgėjas. Riešutai kaip riešutai
    Riešutai
  4. Abrikosų džemas (30 g.)
    Gali būt ir natūralus medus, braškių džemas, juodųjų serbentų džemas. Super. Tikrai skanus džemas. Ir vienintelis dalykas padėjęs įveikt tuos džiūvėsius.
    Medus
  5. Tirpus apelsinų gėrimas su vit. C (30 g.)
    Dar egzistuoja citrinų ir vyšnių skoniai. Pamenat tirpius gėrimus Yupi/Zuko? Visiškai tas pats. Arba įsivaizduokit stipriai atskiestas sultis. Bet labai stipriai. Nėra blogai, primena vaikystės vasaras ir tuos baisius jupius 🙂
    tirpus gėrimas
  6. Šokoladas (36 g.)
    Rūta. Šokoladas juodas (~45% kakavos), kietas ir visai neblogo skonio. Mažokai jo.
    šokoladas
  7. Tirpi kava (2 g.)
    Galima rast juodos arbatos arba sultinio koncentrato. Neragavau, nes negeriu kavos, bet kavos gurmanams patarčiau daug vilčių nedėti 🙂
    kava
  8. Cukrus (12 g.)
    Cukrus. Baltas. Smulkus.
    cukrus
  9. Drėkinamoji servetėlė
    Citrinų kvapo. Drėgna.
    drėgna servetėlė
  10. Degtukai
    Matėsi pirmoje nuotraukoje.
  11. Sausas kuras
    Esu beveik tikras, kad skanesnis nei džiūvėsiai. Nesu visiškai tikras kam jis rinkinyje. Gal užvirti vandeniui kavai? Troškiniui paruošti ugnies nereikia.
    kietas kuras
  12. Mėsos konservų šildytuvas (tikra magija)
    Permatomas maišelis, kurio viduje yra pilkas milžinišką arbatos pakelį primenantis paketas, kuris šėtoniškai reaguoja su vandeniu. Atplėši permatomo maišelio viršų, įdedi savo sidabrinį troškinio maišelį, įpili vandens ir lauki 12 minučių. Tuo metu didysis šėtoniškas paketas stipriai kaista ir virina vandenį maišelio viduje. Taip paruošiama jūsų šaltiena. Žinau, kad chemija, bet vistiek magija.
    šildytuvas
  13. Padėklas maistui pašildyti
    Skardos gabalėlis su atlenkiamais kraštais. Maistui šildyti nelabai naudingas, nes verdantis vanduo nėra toks karštas, kad uždegtų žolę ar mano atveju stalą. Bet galima panaudot verdant vandenį kavai (tikriausiai). Po apačia telpa ankščiau minėta kieto kuro tabletė, o viršuje galima pastatyt nedidelį puodelį. Bent jau teoriškai. Praktiškai liksiu neišbandęs. P.S. Jis neturėtų būt toks kreivas, tiesiog nesu patyręs skardos lankstytojas.
    padėklas
  14. Dirželis pakuotei užveršti
    dirželis
  15. Vienkartinis šaukštas
    šaukštas